Wyprodukowałam sobie ostatnio parę rodzajów mąki i jedyne co z nich dotychczas zrobiłam, to chleb który wyszedł średnio.
Ja jestem tez na diecie bg ze wzgledu na problemy z tarczyca. Wychodzi bardzo różnie, ale staram się. Najgorzej jest z chlebem, jego nigdy wafle ryżowe nie zastąpią Co do piwa - coraz bardziej dostępne jest piwo bg, a jak idę do knajpy to wybieram cydr
U mnie właśnie zawsze do serialowych wieczorków idzie piwo i ewentualnie pizza. Czasem uda mi się przeforsować tajskie - zdrowsze to i lżejsze, ale też droższe... Cydr musiałabym znaleźć jakiś dobry, bo kiedyś mi średnio podchodził. Za to sławna Maryjka mi ostatnio posmakowała
Cytat: Bazinga w Maja 05, 2016, 14:58U mnie właśnie zawsze do serialowych wieczorków idzie piwo i ewentualnie pizza. Czasem uda mi się przeforsować tajskie - zdrowsze to i lżejsze, ale też droższe... Cydr musiałabym znaleźć jakiś dobry, bo kiedyś mi średnio podchodził. Za to sławna Maryjka mi ostatnio posmakowałaPolecam miłosławski, ewentualnie perry, czyli wersję gruszkową
Ja raz jestem, a raz nie na diecie bezglutenowej zależy od widzimisię mojego gastrologa. Aktualnie ograniczam tylko ale nie mam wykluczonego całkowicie, ale byłam przez 3 miesiące na takiej ostrej gdzie wszystkiego pilnować musiałam. Co do chleba to samemu ciężko jest zrobić, a ten kupny nie z piekarni rozpuszcza się w wodzie na piasek. Jest jedna mieszanka do wypieku z której chleb smakuje dobrze. Nie jest on taki jak zwykle ale naprawdę da się jeść.
Cytat: Coccinelle w Maja 05, 2016, 21:24Ja raz jestem, a raz nie na diecie bezglutenowej zależy od widzimisię mojego gastrologa. Aktualnie ograniczam tylko ale nie mam wykluczonego całkowicie, ale byłam przez 3 miesiące na takiej ostrej gdzie wszystkiego pilnować musiałam. Co do chleba to samemu ciężko jest zrobić, a ten kupny nie z piekarni rozpuszcza się w wodzie na piasek. Jest jedna mieszanka do wypieku z której chleb smakuje dobrze. Nie jest on taki jak zwykle ale naprawdę da się jeść.Która to mieszanka? Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Cytat: sarna w Maja 15, 2016, 17:26Cytat: Coccinelle w Maja 05, 2016, 21:24Ja raz jestem, a raz nie na diecie bezglutenowej zależy od widzimisię mojego gastrologa. Aktualnie ograniczam tylko ale nie mam wykluczonego całkowicie, ale byłam przez 3 miesiące na takiej ostrej gdzie wszystkiego pilnować musiałam. Co do chleba to samemu ciężko jest zrobić, a ten kupny nie z piekarni rozpuszcza się w wodzie na piasek. Jest jedna mieszanka do wypieku z której chleb smakuje dobrze. Nie jest on taki jak zwykle ale naprawdę da się jeść.Która to mieszanka? Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalkahttp://ekopomidorek.pl/pieczywo-bezglutenowe-sklep-internetowy-ze-zdrowa-zywnoscia/1310-koncentrat-ciasta-chlebowego-bezglutenowego-500g.html