Autor Wątek: Wątek jedzeniowy  (Przeczytany 1028725 razy)

Listopad 07, 2018, 10:42
Odpowiedź #7525

joanka

  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 2368
  • wyleczony z zakupoholizmu
    • Awards
  • Porowatość: średnia?
  • Typ włosa: falowane/kręcone
  • Stan: pracuję nad tym:)
  • Podatność na obciążenie: nie
  • Skóra głowy: OK
  • Farbowanie: tak
  • Długość: średnie
  • Grubość kucyka: 8
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7525 dnia: Listopad 07, 2018, 10:42 »
Czy ktoras z was robila zupe-krem z pieczonych warzyw? Planuje upiec marchew, pietruszke i papryke i ugotowac to na bulionie z dodatkiem pomidorow z puszki. Myslicie, ze to dobry pomysl?  :-P

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
Że gotować jeszcze te upieczone warzywa? Czy do upieczonych dodać bulion z pomidorami? Pytam bo też za mną taka chodzi ;)

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka
A noo wlasnie? Sama nie wiem  :-)  Chyba te pieczone tez trzeba chwile podgotowac, chociazby po to, zeby puscily jakis smaczek do bulionu i dobrze polaczyly sie z pomidorami? No nie?  :-)  Nie wiem jak bede to robic, nie szukalam przepisu  :-P

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
Jak robiłam z pieczonej dyni (pieczona a gotowana to niebo a ziemia) to po prostu dodawałam do bulionu i mleczka kokosowego/śmietany i miksowalam. To samo z brokułem pieczonym. Ale Twój pomysł nie wydaje mi się zły w przypadku warzyw korzeniowych które są twardsze i czasami bardziej suche po upieczeniu ;)

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka
No tak. A z reszta, jak bede miksowac to smak raczej nie straci na tym, ze warzywa beda troche rozgotowane? Konsystencja i tak bedzie kremowa, wiec mysle, ze wyjdzie spoko!  :-)

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka

DATY CIĘCIA: 26.07.16/ 24.04.17/ 1.02.2018

CEL: loki do pępka
_____________________

*  MWH - http://www.goodhairday.pl/forum/wlosowe-historie/joanka-mwh-opisana-i-opowiedziana-pismem-obrazkowym-%29/


Listopad 07, 2018, 11:10
Odpowiedź #7526

domka

  • Królowa protein!
  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 2173
    • Awards
  • Porowatość: średnia/niska
  • Typ włosa: 1C F ii
  • Stan: zdrowe
  • Podatność na obciążenie: TAK
  • Skóra głowy: przetłuszczająca się
  • Farbowanie: NIE
  • Długość: za zapięcie stanika
  • Grubość kucyka: 8 cm :(
Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7526 dnia: Listopad 07, 2018, 11:10 »
Zdecydowanie nie jest papka dla bobasow czy starszych ludzi. Ale musisz dodac przyprawy i ta papryka tez daje sporo. Ja tez dodaje pora i czosnek, icebulke podsmazone i bulion warzywny. Z przypraw lubie dodac imbir, kurkume, papryke slodka, ostra i tabasco :) jest wtedy dosc rozgrzewajaca.
Plus ja te pieczone warzywa podsmazam chwile razem z cebulka, czosnkiem i porem. Pozniej dodaje bulion (do przykrycia warzyw) Z 10-15 min gotuje na wolnym ogniu i dopiero potem blenduje.
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2018, 11:12 wysłana przez domka »

Listopad 07, 2018, 16:39
Odpowiedź #7527

joanka

  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 2368
  • wyleczony z zakupoholizmu
    • Awards
  • Porowatość: średnia?
  • Typ włosa: falowane/kręcone
  • Stan: pracuję nad tym:)
  • Podatność na obciążenie: nie
  • Skóra głowy: OK
  • Farbowanie: tak
  • Długość: średnie
  • Grubość kucyka: 8
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7527 dnia: Listopad 07, 2018, 16:39 »
Zdecydowanie nie jest papka dla bobasow czy starszych ludzi. Ale musisz dodac przyprawy i ta papryka tez daje sporo. Ja tez dodaje pora i czosnek, icebulke podsmazone i bulion warzywny. Z przypraw lubie dodac imbir, kurkume, papryke slodka, ostra i tabasco :) jest wtedy dosc rozgrzewajaca.
Plus ja te pieczone warzywa podsmazam chwile razem z cebulka, czosnkiem i porem. Pozniej dodaje bulion (do przykrycia warzyw) Z 10-15 min gotuje na wolnym ogniu i dopiero potem blenduje.
Po prostu mam takie skojarzenie... moja mamuska robi ewidentnie papki  :-)

Moze kiedys sprobuje opcji z dynia. Swoja dzisiejsza zupke juz zrobilam - tez dodalam kurkume i papryke do smaku  :-)  Sprobowalam tylko lyzke, bo czekam na meza... ale powiem Wam, ze wyszla bombowa!

Aha, w ostatniej chwili zrezygnowalam z pomidorow z puszki, zeby nie wyszla kwasna. Dalam troche passaty pomidorowej do zageszczenia.

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka

DATY CIĘCIA: 26.07.16/ 24.04.17/ 1.02.2018

CEL: loki do pępka
_____________________

*  MWH - http://www.goodhairday.pl/forum/wlosowe-historie/joanka-mwh-opisana-i-opowiedziana-pismem-obrazkowym-%29/

Listopad 10, 2018, 21:32
Odpowiedź #7528

Kazisław

  • Kazia jestem
  • *****
  • S.W.A.T.
  • Wiadomości: 3580
    • Awards
  • Porowatość: średnia/wysoka
  • Typ włosa: falowane
  • Stan: suche
  • Podatność na obciążenie: nie
  • Skóra głowy: przetłuszczająca
  • Farbowanie: nie (Cassia)
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7528 dnia: Listopad 10, 2018, 21:32 »
Zrobiłam zupę z przepisu Kornelii i jest naprawdę super! Zrobiłam z 3 puszek i myślę że akurat tak ja 3 obiady będzie


 

Related Topics

  Temat / Zaczęty przez Odpowiedzi Ostatnia wiadomość
186 Odpowiedzi
98475 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Wrzesień 16, 2015, 15:16
wysłana przez Naturalna
25 Odpowiedzi
10138 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Grudzień 31, 2014, 09:34
wysłana przez MissySeepy
Kallos - wątek zbiorczy

Zaczęty przez Kas « 1 2 ... 39 40 » Maski

990 Odpowiedzi
194211 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Luty 15, 2018, 15:02
wysłana przez alternative
Joanna - wątek zbiorczy

Zaczęty przez Emilka « 1 2 » Produkty

35 Odpowiedzi
13332 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Styczeń 16, 2017, 14:39
wysłana przez razdwapiec
Seri - wątek zbiorczy

Zaczęty przez Emilka « 1 2 3 » Maski

52 Odpowiedzi
16078 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Marzec 17, 2017, 13:04
wysłana przez alternative