Autor Wątek: Wątek jedzeniowy  (Przeczytany 1030960 razy)

Listopad 07, 2018, 10:42
Odpowiedź #7525

joanka

  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 2369
  • wyleczony z zakupoholizmu
    • Awards
  • Porowatość: średnia?
  • Typ włosa: falowane/kręcone
  • Stan: pracuję nad tym:)
  • Podatność na obciążenie: nie
  • Skóra głowy: OK
  • Farbowanie: tak
  • Długość: średnie
  • Grubość kucyka: 8
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7525 dnia: Listopad 07, 2018, 10:42 »
Czy ktoras z was robila zupe-krem z pieczonych warzyw? Planuje upiec marchew, pietruszke i papryke i ugotowac to na bulionie z dodatkiem pomidorow z puszki. Myslicie, ze to dobry pomysl?  :-P

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
Że gotować jeszcze te upieczone warzywa? Czy do upieczonych dodać bulion z pomidorami? Pytam bo też za mną taka chodzi ;)

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka
A noo wlasnie? Sama nie wiem  :-)  Chyba te pieczone tez trzeba chwile podgotowac, chociazby po to, zeby puscily jakis smaczek do bulionu i dobrze polaczyly sie z pomidorami? No nie?  :-)  Nie wiem jak bede to robic, nie szukalam przepisu  :-P

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
Jak robiłam z pieczonej dyni (pieczona a gotowana to niebo a ziemia) to po prostu dodawałam do bulionu i mleczka kokosowego/śmietany i miksowalam. To samo z brokułem pieczonym. Ale Twój pomysł nie wydaje mi się zły w przypadku warzyw korzeniowych które są twardsze i czasami bardziej suche po upieczeniu ;)

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka
No tak. A z reszta, jak bede miksowac to smak raczej nie straci na tym, ze warzywa beda troche rozgotowane? Konsystencja i tak bedzie kremowa, wiec mysle, ze wyjdzie spoko!  :-)

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka

DATY CIĘCIA: 26.07.16/ 24.04.17/ 1.02.2018

CEL: loki do pępka
_____________________

*  MWH - http://www.goodhairday.pl/forum/wlosowe-historie/joanka-mwh-opisana-i-opowiedziana-pismem-obrazkowym-%29/


Listopad 07, 2018, 11:10
Odpowiedź #7526

domka

  • Królowa protein!
  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 2181
    • Awards
  • Porowatość: średnia/niska
  • Typ włosa: 1C F ii
  • Stan: zdrowe
  • Podatność na obciążenie: TAK
  • Skóra głowy: przetłuszczająca się
  • Farbowanie: NIE
  • Długość: za zapięcie stanika
  • Grubość kucyka: 8 cm :(
Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7526 dnia: Listopad 07, 2018, 11:10 »
Zdecydowanie nie jest papka dla bobasow czy starszych ludzi. Ale musisz dodac przyprawy i ta papryka tez daje sporo. Ja tez dodaje pora i czosnek, icebulke podsmazone i bulion warzywny. Z przypraw lubie dodac imbir, kurkume, papryke slodka, ostra i tabasco :) jest wtedy dosc rozgrzewajaca.
Plus ja te pieczone warzywa podsmazam chwile razem z cebulka, czosnkiem i porem. Pozniej dodaje bulion (do przykrycia warzyw) Z 10-15 min gotuje na wolnym ogniu i dopiero potem blenduje.
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2018, 11:12 wysłana przez domka »

Listopad 07, 2018, 16:39
Odpowiedź #7527

joanka

  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 2369
  • wyleczony z zakupoholizmu
    • Awards
  • Porowatość: średnia?
  • Typ włosa: falowane/kręcone
  • Stan: pracuję nad tym:)
  • Podatność na obciążenie: nie
  • Skóra głowy: OK
  • Farbowanie: tak
  • Długość: średnie
  • Grubość kucyka: 8
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7527 dnia: Listopad 07, 2018, 16:39 »
Zdecydowanie nie jest papka dla bobasow czy starszych ludzi. Ale musisz dodac przyprawy i ta papryka tez daje sporo. Ja tez dodaje pora i czosnek, icebulke podsmazone i bulion warzywny. Z przypraw lubie dodac imbir, kurkume, papryke slodka, ostra i tabasco :) jest wtedy dosc rozgrzewajaca.
Plus ja te pieczone warzywa podsmazam chwile razem z cebulka, czosnkiem i porem. Pozniej dodaje bulion (do przykrycia warzyw) Z 10-15 min gotuje na wolnym ogniu i dopiero potem blenduje.
Po prostu mam takie skojarzenie... moja mamuska robi ewidentnie papki  :-)

Moze kiedys sprobuje opcji z dynia. Swoja dzisiejsza zupke juz zrobilam - tez dodalam kurkume i papryke do smaku  :-)  Sprobowalam tylko lyzke, bo czekam na meza... ale powiem Wam, ze wyszla bombowa!

Aha, w ostatniej chwili zrezygnowalam z pomidorow z puszki, zeby nie wyszla kwasna. Dalam troche passaty pomidorowej do zageszczenia.

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka

DATY CIĘCIA: 26.07.16/ 24.04.17/ 1.02.2018

CEL: loki do pępka
_____________________

*  MWH - http://www.goodhairday.pl/forum/wlosowe-historie/joanka-mwh-opisana-i-opowiedziana-pismem-obrazkowym-%29/

Listopad 10, 2018, 21:32
Odpowiedź #7528

Kazisław

  • Kazia jestem
  • *****
  • S.W.A.T.
  • Wiadomości: 3582
    • Awards
  • Porowatość: średnia/wysoka
  • Typ włosa: falowane
  • Stan: suche
  • Podatność na obciążenie: nie
  • Skóra głowy: przetłuszczająca
  • Farbowanie: nie (Cassia)
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7528 dnia: Listopad 10, 2018, 21:32 »
Zrobiłam zupę z przepisu Kornelii i jest naprawdę super! Zrobiłam z 3 puszek i myślę że akurat tak ja 3 obiady będzie


Grudzień 07, 2018, 14:17
Odpowiedź #7529

Puszin

  • Puszin
  • *****
  • S.W.A.T.
  • Wiadomości: 1996
  • Zakupoholik na odwyku - dobrowolny ban na kosmetyki! Można się zgłosić poprzez profil -> awards -> Show Available Awards ->  request award lub pisząc do użytkownika Naatz lub Poka.
    • MWH
    • Awards
  • Porowatość: Średnia
  • Typ włosa: Proste
  • Stan: Zdrowe
  • Podatność na obciążenie: Nie
  • Skóra głowy: Wrażliwa
  • Farbowanie: Henna
  • Długość: Do cyca
  • Grubość kucyka: 9,5
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7529 dnia: Grudzień 07, 2018, 14:17 »
Wczoraj przygotowałam ciasto na pierniczki :D nie wiem czy nie trochę za późno. Ktoś jeszcze robi?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
MWH

INSANITY


Turn around and I'll show you something
Turn around and you will see
Life like a real way out
A kind of LSD

Grudzień 07, 2018, 14:22
Odpowiedź #7530

Kinia_30

  • Cicha woda brzegi rwie :D
  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 4409
    • jaimojewłosowedylematy
    • Awards
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7530 dnia: Grudzień 07, 2018, 14:22 »
Ja miałam jutro to robic, ale stwierdziłam, ze jednak za pozno i zrobie zwykly piernik xd

Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka

06.08.2014- ostatnie rozjaśnianie włosów :*
20.09.2014-ostatnie farbowanie całych włosów ;P
03.2018 - podcięcie włosów





MWH

Chcę mieć włosy za cycka! <3

Grudzień 07, 2018, 16:19
Odpowiedź #7531

domka

  • Królowa protein!
  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 2181
    • Awards
  • Porowatość: średnia/niska
  • Typ włosa: 1C F ii
  • Stan: zdrowe
  • Podatność na obciążenie: TAK
  • Skóra głowy: przetłuszczająca się
  • Farbowanie: NIE
  • Długość: za zapięcie stanika
  • Grubość kucyka: 8 cm :(
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7531 dnia: Grudzień 07, 2018, 16:19 »
Wczoraj przygotowałam ciasto na pierniczki :D nie wiem czy nie trochę za późno. Ktoś jeszcze robi?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja mialam robic nadziewane z moich wypiekow, ale widze, ze ciasto powinno lezakowac 5-6 tygodni... chyba zrobie nadziewane alpejskie jakos w przyszlym tygodniu. Ale do zjedzenia na juz, a nie na swieta.

Grudzień 07, 2018, 16:56
Odpowiedź #7532

magiczna

  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 3067
    • Awards
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7532 dnia: Grudzień 07, 2018, 16:56 »
Ja ja właśnie te nadziewane z moich wypieków, no ale ciasto stoi już od dwóch tygodni
Własnie chciałam zrobić alpejskie w tym roku, bo co roku to samo... Ale jednak nie zerwalam ze starym a dobrym... Może za rok xd

Wysłane z mojego ANE-LX3 przy użyciu Tapatalka


Grudzień 07, 2018, 17:03
Odpowiedź #7533

domka

  • Królowa protein!
  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 2181
    • Awards
  • Porowatość: średnia/niska
  • Typ włosa: 1C F ii
  • Stan: zdrowe
  • Podatność na obciążenie: TAK
  • Skóra głowy: przetłuszczająca się
  • Farbowanie: NIE
  • Długość: za zapięcie stanika
  • Grubość kucyka: 8 cm :(
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7533 dnia: Grudzień 07, 2018, 17:03 »
W moim rodzinnym domu nie ma piernikow zazwyczaj. W tym roku moja siostra robila z tesciowa to jakies beda. Ja chce u siebie zrobic dla atmosfery ;) nie mamy choinki ani dekoracji, bo wyjezdzamy, wiec bezsensu.

Grudzień 07, 2018, 18:32
Odpowiedź #7534

Puszin

  • Puszin
  • *****
  • S.W.A.T.
  • Wiadomości: 1996
  • Zakupoholik na odwyku - dobrowolny ban na kosmetyki! Można się zgłosić poprzez profil -> awards -> Show Available Awards ->  request award lub pisząc do użytkownika Naatz lub Poka.
    • MWH
    • Awards
  • Porowatość: Średnia
  • Typ włosa: Proste
  • Stan: Zdrowe
  • Podatność na obciążenie: Nie
  • Skóra głowy: Wrażliwa
  • Farbowanie: Henna
  • Długość: Do cyca
  • Grubość kucyka: 9,5
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7534 dnia: Grudzień 07, 2018, 18:32 »
W moim rodzinnym domu nie ma piernikow zazwyczaj. W tym roku moja siostra robila z tesciowa to jakies beda. Ja chce u siebie zrobic dla atmosfery ;) nie mamy choinki ani dekoracji, bo wyjezdzamy, wiec bezsensu.
No ja zrobiłam z moich wypieków, zobaczymy jakie wyjdą jak krócej polezakuje


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
MWH

INSANITY


Turn around and I'll show you something
Turn around and you will see
Life like a real way out
A kind of LSD

Grudzień 07, 2018, 18:46
Odpowiedź #7535

magiczna

  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 3067
    • Awards
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7535 dnia: Grudzień 07, 2018, 18:46 »
Ja jeszcze tydzień temu robiłam takie zwyklaczki z koleżanką bo jej Piekarnik padł, głównie dla niej, ale ja mam jedno pudełko.
Ale te nadziane najlepsze, Puszin na pewno będą dobre

Wysłane z mojego ANE-LX3 przy użyciu Tapatalka


Grudzień 14, 2018, 23:36
Odpowiedź #7536

viviandarkbloom

  • Czarliza Mystery
  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 3695
    • Awards
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7536 dnia: Grudzień 14, 2018, 23:36 »
Halko, co tam wegan/wege/fit jecie na Święta? Szukam inspiracji. Mocno ograniczam mięso i wszystkie tego typu sprawy i dzis mi mama uświadomiła problem pytajac, co ja bede w ogole jadla na wigilii i dalej

Wysłane z mojego FRD-L19 przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: Grudzień 15, 2018, 07:40 wysłana przez viviandarkbloom »

Grudzień 15, 2018, 05:56
Odpowiedź #7537

Kornelia

  • nie mam pomysłu :(
  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 2005
    • Awards
  • Porowatość: Średnia
  • Typ włosa: Proste fallusy
  • Stan: W miarę zdrowe
  • Podatność na obciążenie: Tak
  • Skóra głowy: Normalna(?)
  • Farbowanie: Henna
  • Długość: ok. 40cm
  • Grubość kucyka: 8cm
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7537 dnia: Grudzień 15, 2018, 05:56 »
Wege - ale nie wegan: pierogi, uszka, barszczyk, krokiety, salatka, niby ryba po grecku, pasztet sojowy (albo z cieciorki/soczewicy? Nie wiem jeszcze jaki zrobie).
Tyle - to i tal duzo jak na nasza dwojke.
Mysle, ze mozna wszystko zrobic bez jajek, ale to pewnie wiecej roboty i wymyslania...
Wcale nie ma tragedii ;)

Grudzień 15, 2018, 06:25
Odpowiedź #7538

martalena

  • kocia mama
  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 2195
  • Namawiacz - namawiają zbanowanych do grzechu - przez co tamci poznają gniew boga i smak wygnania z raju
    • Awards
  • Porowatość: niska
  • Typ włosa: proste
  • Stan: zdrowe
  • Podatność na obciążenie: trudno powiedzieć
  • Skóra głowy: sucha i wrażliwa :(
  • Farbowanie: nie
  • Długość: zapominam mierzyć :P
  • Grubość kucyka: 11 cm
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7538 dnia: Grudzień 15, 2018, 06:25 »
Halko, co tam wegan/wege/fit jecie na Święta? Szukam inspiracji. Mocno ograniczam mięso i wszystkie tego typu sprawy i dzis mi mama uświadomiła problem pytajac, co ja bede w ogole jadla na wigilii

Wysłane z mojego FRD-L19 przy użyciu Tapatalka
Ryba to nie mięso, serniczek też nie mięso :) nie bryncz

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

historia włosowa :D

24.05.17 - ostatnia wizyta u fryzjera

Grudzień 15, 2018, 07:31
Odpowiedź #7539

viviandarkbloom

  • Czarliza Mystery
  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 3695
    • Awards
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7539 dnia: Grudzień 15, 2018, 07:31 »
Za serniczkiem nie przepadam, rybkę Bede miala dobra a kluski z makiem to moja pasja tak po prostu sie pytam z ciekawowsci i szukam inspiracji, nie bryncze..

Wysłane z mojego FRD-L19 przy użyciu Tapatalka


Grudzień 15, 2018, 08:02
Odpowiedź #7540

martalena

  • kocia mama
  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 2195
  • Namawiacz - namawiają zbanowanych do grzechu - przez co tamci poznają gniew boga i smak wygnania z raju
    • Awards
  • Porowatość: niska
  • Typ włosa: proste
  • Stan: zdrowe
  • Podatność na obciążenie: trudno powiedzieć
  • Skóra głowy: sucha i wrażliwa :(
  • Farbowanie: nie
  • Długość: zapominam mierzyć :P
  • Grubość kucyka: 11 cm
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7540 dnia: Grudzień 15, 2018, 08:02 »
Jak za serniczkiem :O
No cicho, pozwól pozaczepiać człowiekowi :)
Osobiście mam zamiar w święta nie przytyć tyle co w zeszłym roku :) i tak spróbuję wszystkiego, ale w zeszłym roku to poszłam na rekord XD

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

historia włosowa :D

24.05.17 - ostatnia wizyta u fryzjera

Grudzień 15, 2018, 09:44
Odpowiedź #7541

domka

  • Królowa protein!
  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 2181
    • Awards
  • Porowatość: średnia/niska
  • Typ włosa: 1C F ii
  • Stan: zdrowe
  • Podatność na obciążenie: TAK
  • Skóra głowy: przetłuszczająca się
  • Farbowanie: NIE
  • Długość: za zapięcie stanika
  • Grubość kucyka: 8 cm :(
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7541 dnia: Grudzień 15, 2018, 09:44 »
Pierogi! Zwykle! Drozdzowe! Z kapucha i grzybami i ruskie :D o rybki!

Grudzień 15, 2018, 21:05
Odpowiedź #7542

Kazisław

  • Kazia jestem
  • *****
  • S.W.A.T.
  • Wiadomości: 3582
    • Awards
  • Porowatość: średnia/wysoka
  • Typ włosa: falowane
  • Stan: suche
  • Podatność na obciążenie: nie
  • Skóra głowy: przetłuszczająca
  • Farbowanie: nie (Cassia)
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7542 dnia: Grudzień 15, 2018, 21:05 »
ja robie pasztet wege, rolade szpinakową z łososiem i ciasto rafaello bez pieczenia. A i śledziki z orzechami i śliwkami. Mało, ale biorac pod uwagę, że jadę do domu dopiero w wigilię to i tak dużo. Resztę robi mama, więc nawet nie wiem co bedzie ale pierogi to moja pasja

 

Related Topics

  Temat / Zaczęty przez Odpowiedzi Ostatnia wiadomość
186 Odpowiedzi
98988 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Wrzesień 16, 2015, 15:16
wysłana przez Naturalna
25 Odpowiedzi
10293 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Grudzień 31, 2014, 09:34
wysłana przez MissySeepy
Kallos - wątek zbiorczy

Zaczęty przez Kas « 1 2 ... 39 40 » Maski

990 Odpowiedzi
194762 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Luty 15, 2018, 15:02
wysłana przez alternative
Joanna - wątek zbiorczy

Zaczęty przez Emilka « 1 2 » Produkty

35 Odpowiedzi
13495 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Styczeń 16, 2017, 14:39
wysłana przez razdwapiec
Seri - wątek zbiorczy

Zaczęty przez Emilka « 1 2 3 » Maski

52 Odpowiedzi
16242 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Marzec 17, 2017, 13:04
wysłana przez alternative