Autor Wątek: Wątek jedzeniowy  (Przeczytany 1057680 razy)

Listopad 07, 2018, 10:42
Odpowiedź #7525

joanka

  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 2376
  • wyleczony z zakupoholizmu
    • Awards
  • Porowatość: średnia?
  • Typ włosa: falowane/kręcone
  • Stan: pracuję nad tym:)
  • Podatność na obciążenie: nie
  • Skóra głowy: OK
  • Farbowanie: tak
  • Długość: średnie
  • Grubość kucyka: 8
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7525 dnia: Listopad 07, 2018, 10:42 »
Czy ktoras z was robila zupe-krem z pieczonych warzyw? Planuje upiec marchew, pietruszke i papryke i ugotowac to na bulionie z dodatkiem pomidorow z puszki. Myslicie, ze to dobry pomysl?  :-P

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
Że gotować jeszcze te upieczone warzywa? Czy do upieczonych dodać bulion z pomidorami? Pytam bo też za mną taka chodzi ;)

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka
A noo wlasnie? Sama nie wiem  :-)  Chyba te pieczone tez trzeba chwile podgotowac, chociazby po to, zeby puscily jakis smaczek do bulionu i dobrze polaczyly sie z pomidorami? No nie?  :-)  Nie wiem jak bede to robic, nie szukalam przepisu  :-P

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
Jak robiłam z pieczonej dyni (pieczona a gotowana to niebo a ziemia) to po prostu dodawałam do bulionu i mleczka kokosowego/śmietany i miksowalam. To samo z brokułem pieczonym. Ale Twój pomysł nie wydaje mi się zły w przypadku warzyw korzeniowych które są twardsze i czasami bardziej suche po upieczeniu ;)

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka
No tak. A z reszta, jak bede miksowac to smak raczej nie straci na tym, ze warzywa beda troche rozgotowane? Konsystencja i tak bedzie kremowa, wiec mysle, ze wyjdzie spoko!  :-)

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka

DATY CIĘCIA: 26.07.16/ 24.04.17/ 1.02.2018

CEL: loki do pępka
_____________________

*  MWH - http://www.goodhairday.pl/forum/wlosowe-historie/joanka-mwh-opisana-i-opowiedziana-pismem-obrazkowym-%29/


Listopad 07, 2018, 11:10
Odpowiedź #7526

domka

  • Królowa protein!
  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 2236
    • Awards
  • Porowatość: średnia/niska
  • Typ włosa: 1C F ii
  • Stan: zdrowe
  • Podatność na obciążenie: TAK
  • Skóra głowy: przetłuszczająca się
  • Farbowanie: NIE
  • Długość: za zapięcie stanika
  • Grubość kucyka: 8 cm :(
Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7526 dnia: Listopad 07, 2018, 11:10 »
Zdecydowanie nie jest papka dla bobasow czy starszych ludzi. Ale musisz dodac przyprawy i ta papryka tez daje sporo. Ja tez dodaje pora i czosnek, icebulke podsmazone i bulion warzywny. Z przypraw lubie dodac imbir, kurkume, papryke slodka, ostra i tabasco :) jest wtedy dosc rozgrzewajaca.
Plus ja te pieczone warzywa podsmazam chwile razem z cebulka, czosnkiem i porem. Pozniej dodaje bulion (do przykrycia warzyw) Z 10-15 min gotuje na wolnym ogniu i dopiero potem blenduje.
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2018, 11:12 wysłana przez domka »

Listopad 07, 2018, 16:39
Odpowiedź #7527

joanka

  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 2376
  • wyleczony z zakupoholizmu
    • Awards
  • Porowatość: średnia?
  • Typ włosa: falowane/kręcone
  • Stan: pracuję nad tym:)
  • Podatność na obciążenie: nie
  • Skóra głowy: OK
  • Farbowanie: tak
  • Długość: średnie
  • Grubość kucyka: 8
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7527 dnia: Listopad 07, 2018, 16:39 »
Zdecydowanie nie jest papka dla bobasow czy starszych ludzi. Ale musisz dodac przyprawy i ta papryka tez daje sporo. Ja tez dodaje pora i czosnek, icebulke podsmazone i bulion warzywny. Z przypraw lubie dodac imbir, kurkume, papryke slodka, ostra i tabasco :) jest wtedy dosc rozgrzewajaca.
Plus ja te pieczone warzywa podsmazam chwile razem z cebulka, czosnkiem i porem. Pozniej dodaje bulion (do przykrycia warzyw) Z 10-15 min gotuje na wolnym ogniu i dopiero potem blenduje.
Po prostu mam takie skojarzenie... moja mamuska robi ewidentnie papki  :-)

Moze kiedys sprobuje opcji z dynia. Swoja dzisiejsza zupke juz zrobilam - tez dodalam kurkume i papryke do smaku  :-)  Sprobowalam tylko lyzke, bo czekam na meza... ale powiem Wam, ze wyszla bombowa!

Aha, w ostatniej chwili zrezygnowalam z pomidorow z puszki, zeby nie wyszla kwasna. Dalam troche passaty pomidorowej do zageszczenia.

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka

DATY CIĘCIA: 26.07.16/ 24.04.17/ 1.02.2018

CEL: loki do pępka
_____________________

*  MWH - http://www.goodhairday.pl/forum/wlosowe-historie/joanka-mwh-opisana-i-opowiedziana-pismem-obrazkowym-%29/

Listopad 10, 2018, 21:32
Odpowiedź #7528

Kazisław

  • Kazia jestem
  • *****
  • S.W.A.T.
  • Wiadomości: 3607
    • Awards
  • Porowatość: średnia/wysoka
  • Typ włosa: falowane
  • Stan: suche
  • Podatność na obciążenie: nie
  • Skóra głowy: przetłuszczająca
  • Farbowanie: nie (Cassia)
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7528 dnia: Listopad 10, 2018, 21:32 »
Zrobiłam zupę z przepisu Kornelii i jest naprawdę super! Zrobiłam z 3 puszek i myślę że akurat tak ja 3 obiady będzie


Grudzień 07, 2018, 14:17
Odpowiedź #7529

Puszin

  • Puszin
  • *****
  • S.W.A.T.
  • Wiadomości: 2002
  • Zakupoholik na odwyku - dobrowolny ban na kosmetyki! Można się zgłosić poprzez profil -> awards -> Show Available Awards ->  request award lub pisząc do użytkownika Naatz lub Poka.
    • MWH
    • Awards
  • Porowatość: Średnia
  • Typ włosa: Proste
  • Stan: Zdrowe
  • Podatność na obciążenie: Nie
  • Skóra głowy: Wrażliwa
  • Farbowanie: Henna
  • Długość: Do cyca
  • Grubość kucyka: 9,5
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7529 dnia: Grudzień 07, 2018, 14:17 »
Wczoraj przygotowałam ciasto na pierniczki :D nie wiem czy nie trochę za późno. Ktoś jeszcze robi?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
MWH

INSANITY


Turn around and I'll show you something
Turn around and you will see
Life like a real way out
A kind of LSD

Grudzień 07, 2018, 14:22
Odpowiedź #7530

Kinia_30

  • Cicha woda brzegi rwie :D
  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 4472
    • jaimojewłosowedylematy
    • Awards
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7530 dnia: Grudzień 07, 2018, 14:22 »
Ja miałam jutro to robic, ale stwierdziłam, ze jednak za pozno i zrobie zwykly piernik xd

Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka

06.08.2014- ostatnie rozjaśnianie włosów :*
20.09.2014-ostatnie farbowanie całych włosów ;P
03.2018 - podcięcie włosów





MWH

Chcę mieć włosy za cycka! <3

Grudzień 07, 2018, 16:19
Odpowiedź #7531

domka

  • Królowa protein!
  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 2236
    • Awards
  • Porowatość: średnia/niska
  • Typ włosa: 1C F ii
  • Stan: zdrowe
  • Podatność na obciążenie: TAK
  • Skóra głowy: przetłuszczająca się
  • Farbowanie: NIE
  • Długość: za zapięcie stanika
  • Grubość kucyka: 8 cm :(
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7531 dnia: Grudzień 07, 2018, 16:19 »
Wczoraj przygotowałam ciasto na pierniczki :D nie wiem czy nie trochę za późno. Ktoś jeszcze robi?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja mialam robic nadziewane z moich wypiekow, ale widze, ze ciasto powinno lezakowac 5-6 tygodni... chyba zrobie nadziewane alpejskie jakos w przyszlym tygodniu. Ale do zjedzenia na juz, a nie na swieta.

Grudzień 07, 2018, 16:56
Odpowiedź #7532

magiczna

  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 3077
    • Awards
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7532 dnia: Grudzień 07, 2018, 16:56 »
Ja ja właśnie te nadziewane z moich wypieków, no ale ciasto stoi już od dwóch tygodni
Własnie chciałam zrobić alpejskie w tym roku, bo co roku to samo... Ale jednak nie zerwalam ze starym a dobrym... Może za rok xd

Wysłane z mojego ANE-LX3 przy użyciu Tapatalka


Grudzień 07, 2018, 17:03
Odpowiedź #7533

domka

  • Królowa protein!
  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 2236
    • Awards
  • Porowatość: średnia/niska
  • Typ włosa: 1C F ii
  • Stan: zdrowe
  • Podatność na obciążenie: TAK
  • Skóra głowy: przetłuszczająca się
  • Farbowanie: NIE
  • Długość: za zapięcie stanika
  • Grubość kucyka: 8 cm :(
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7533 dnia: Grudzień 07, 2018, 17:03 »
W moim rodzinnym domu nie ma piernikow zazwyczaj. W tym roku moja siostra robila z tesciowa to jakies beda. Ja chce u siebie zrobic dla atmosfery ;) nie mamy choinki ani dekoracji, bo wyjezdzamy, wiec bezsensu.

Grudzień 07, 2018, 18:32
Odpowiedź #7534

Puszin

  • Puszin
  • *****
  • S.W.A.T.
  • Wiadomości: 2002
  • Zakupoholik na odwyku - dobrowolny ban na kosmetyki! Można się zgłosić poprzez profil -> awards -> Show Available Awards ->  request award lub pisząc do użytkownika Naatz lub Poka.
    • MWH
    • Awards
  • Porowatość: Średnia
  • Typ włosa: Proste
  • Stan: Zdrowe
  • Podatność na obciążenie: Nie
  • Skóra głowy: Wrażliwa
  • Farbowanie: Henna
  • Długość: Do cyca
  • Grubość kucyka: 9,5
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7534 dnia: Grudzień 07, 2018, 18:32 »
W moim rodzinnym domu nie ma piernikow zazwyczaj. W tym roku moja siostra robila z tesciowa to jakies beda. Ja chce u siebie zrobic dla atmosfery ;) nie mamy choinki ani dekoracji, bo wyjezdzamy, wiec bezsensu.
No ja zrobiłam z moich wypieków, zobaczymy jakie wyjdą jak krócej polezakuje


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
MWH

INSANITY


Turn around and I'll show you something
Turn around and you will see
Life like a real way out
A kind of LSD

Grudzień 07, 2018, 18:46
Odpowiedź #7535

magiczna

  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 3077
    • Awards
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7535 dnia: Grudzień 07, 2018, 18:46 »
Ja jeszcze tydzień temu robiłam takie zwyklaczki z koleżanką bo jej Piekarnik padł, głównie dla niej, ale ja mam jedno pudełko.
Ale te nadziane najlepsze, Puszin na pewno będą dobre

Wysłane z mojego ANE-LX3 przy użyciu Tapatalka


Grudzień 14, 2018, 23:36
Odpowiedź #7536

viviandarkbloom

  • Czarliza Mystery
  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 3704
    • Awards
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7536 dnia: Grudzień 14, 2018, 23:36 »
Halko, co tam wegan/wege/fit jecie na Święta? Szukam inspiracji. Mocno ograniczam mięso i wszystkie tego typu sprawy i dzis mi mama uświadomiła problem pytajac, co ja bede w ogole jadla na wigilii i dalej

Wysłane z mojego FRD-L19 przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: Grudzień 15, 2018, 07:40 wysłana przez viviandarkbloom »

Grudzień 15, 2018, 05:56
Odpowiedź #7537

Kornelia

  • nie mam pomysłu :(
  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 2015
    • Awards
  • Porowatość: Średnia
  • Typ włosa: Proste fallusy
  • Stan: W miarę zdrowe
  • Podatność na obciążenie: Tak
  • Skóra głowy: Normalna(?)
  • Farbowanie: Henna
  • Długość: ok. 40cm
  • Grubość kucyka: 8cm
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7537 dnia: Grudzień 15, 2018, 05:56 »
Wege - ale nie wegan: pierogi, uszka, barszczyk, krokiety, salatka, niby ryba po grecku, pasztet sojowy (albo z cieciorki/soczewicy? Nie wiem jeszcze jaki zrobie).
Tyle - to i tal duzo jak na nasza dwojke.
Mysle, ze mozna wszystko zrobic bez jajek, ale to pewnie wiecej roboty i wymyslania...
Wcale nie ma tragedii ;)

Grudzień 15, 2018, 06:25
Odpowiedź #7538

martalena

  • kocia mama
  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 2234
  • Namawiacz - namawiają zbanowanych do grzechu - przez co tamci poznają gniew boga i smak wygnania z raju
    • Awards
  • Porowatość: niska
  • Typ włosa: proste
  • Stan: zdrowe
  • Podatność na obciążenie: trudno powiedzieć
  • Skóra głowy: sucha i wrażliwa :(
  • Farbowanie: nie
  • Długość: zapominam mierzyć :P
  • Grubość kucyka: 11 cm
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7538 dnia: Grudzień 15, 2018, 06:25 »
Halko, co tam wegan/wege/fit jecie na Święta? Szukam inspiracji. Mocno ograniczam mięso i wszystkie tego typu sprawy i dzis mi mama uświadomiła problem pytajac, co ja bede w ogole jadla na wigilii

Wysłane z mojego FRD-L19 przy użyciu Tapatalka
Ryba to nie mięso, serniczek też nie mięso :) nie bryncz

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

historia włosowa :D

sierpień 2018 - ostatnia wizyta u fryzjera

Grudzień 15, 2018, 07:31
Odpowiedź #7539

viviandarkbloom

  • Czarliza Mystery
  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 3704
    • Awards
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7539 dnia: Grudzień 15, 2018, 07:31 »
Za serniczkiem nie przepadam, rybkę Bede miala dobra a kluski z makiem to moja pasja tak po prostu sie pytam z ciekawowsci i szukam inspiracji, nie bryncze..

Wysłane z mojego FRD-L19 przy użyciu Tapatalka


Grudzień 15, 2018, 08:02
Odpowiedź #7540

martalena

  • kocia mama
  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 2234
  • Namawiacz - namawiają zbanowanych do grzechu - przez co tamci poznają gniew boga i smak wygnania z raju
    • Awards
  • Porowatość: niska
  • Typ włosa: proste
  • Stan: zdrowe
  • Podatność na obciążenie: trudno powiedzieć
  • Skóra głowy: sucha i wrażliwa :(
  • Farbowanie: nie
  • Długość: zapominam mierzyć :P
  • Grubość kucyka: 11 cm
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7540 dnia: Grudzień 15, 2018, 08:02 »
Jak za serniczkiem :O
No cicho, pozwól pozaczepiać człowiekowi :)
Osobiście mam zamiar w święta nie przytyć tyle co w zeszłym roku :) i tak spróbuję wszystkiego, ale w zeszłym roku to poszłam na rekord XD

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

historia włosowa :D

sierpień 2018 - ostatnia wizyta u fryzjera

Grudzień 15, 2018, 09:44
Odpowiedź #7541

domka

  • Królowa protein!
  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 2236
    • Awards
  • Porowatość: średnia/niska
  • Typ włosa: 1C F ii
  • Stan: zdrowe
  • Podatność na obciążenie: TAK
  • Skóra głowy: przetłuszczająca się
  • Farbowanie: NIE
  • Długość: za zapięcie stanika
  • Grubość kucyka: 8 cm :(
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7541 dnia: Grudzień 15, 2018, 09:44 »
Pierogi! Zwykle! Drozdzowe! Z kapucha i grzybami i ruskie :D o rybki!

Grudzień 15, 2018, 21:05
Odpowiedź #7542

Kazisław

  • Kazia jestem
  • *****
  • S.W.A.T.
  • Wiadomości: 3607
    • Awards
  • Porowatość: średnia/wysoka
  • Typ włosa: falowane
  • Stan: suche
  • Podatność na obciążenie: nie
  • Skóra głowy: przetłuszczająca
  • Farbowanie: nie (Cassia)
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7542 dnia: Grudzień 15, 2018, 21:05 »
ja robie pasztet wege, rolade szpinakową z łososiem i ciasto rafaello bez pieczenia. A i śledziki z orzechami i śliwkami. Mało, ale biorac pod uwagę, że jadę do domu dopiero w wigilię to i tak dużo. Resztę robi mama, więc nawet nie wiem co bedzie ale pierogi to moja pasja

Grudzień 16, 2018, 11:06
Odpowiedź #7543

alternative

  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 3287
    • Awards
  • Porowatość: średnia
  • Typ włosa: falowane
  • Stan: suche
  • Podatność na obciążenie: przy skalpie
  • Skóra głowy: przetłuszczająca się
  • Farbowanie: rozjaśnianie+toner
  • Długość: krótkie :D
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7543 dnia: Grudzień 16, 2018, 11:06 »
Ja na wigilię nic specjalnego, uszka z barszczem, łazanki z kapustą i grzybami i nie pamiętam. Ale ryb nie jem.
Na same święta flaczki z boczniaków i cannelloni ze szpinakiem i fetą. Do podgryzania w trakcie hummus. Kiedyś robiłam sałatkę z tortellini, do tego jakaś ciecierzyca, por i co się nawinie. Sos musztardowo majonezowy.

Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka


Grudzień 16, 2018, 11:24
Odpowiedź #7544

huragan

  • z kwiatkiem w dłoni
  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 3040
  • Zakupoholik na odwyku - dobrowolny ban na kosmetyki! Można się zgłosić poprzez profil -> awards -> Show Available Awards ->  request award lub pisząc do użytkownika Naatz lub Poka. Namawiacz - namawiają zbanowanych do grzechu - przez co tamci poznają gniew boga i smak wygnania z raju
    • Awards
  • Porowatość: średnia -> niska
  • Typ włosa: proste
  • Stan: zdrowe
  • Podatność na obciążenie: skalp- tak, długość- nie
  • Skóra głowy: normalna
  • Farbowanie: czysta henna, trochę indygo
  • Długość: za obojczyk
  • Grubość kucyka: 7
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7544 dnia: Grudzień 16, 2018, 11:24 »
Ja mega fanka mięsa nie jestem, wieprzowina tylko w postaci do spaghetti, wołowina tylko jak ide na burgera,a kurczak tylko czasami do makaronu lub jak chlop zrobi kotleta.
Więc będę jadła jak zawsze, pierogi, barszcz, uszka. Sałatki nie lubię, to sobie machne jakąś lekką z lososien, no standard. Wigilia i tak bezmiesna, więc tam wszystko pasuje, za rybami to nie przepadam więc pewnie tylko dorsza skubne. I pewnie dużo łososia będzie, więc i sałatka, i zapieke może sobie.

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

.

Grudzień 16, 2018, 15:52
Odpowiedź #7545

Kornelia

  • nie mam pomysłu :(
  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 2015
    • Awards
  • Porowatość: Średnia
  • Typ włosa: Proste fallusy
  • Stan: W miarę zdrowe
  • Podatność na obciążenie: Tak
  • Skóra głowy: Normalna(?)
  • Farbowanie: Henna
  • Długość: ok. 40cm
  • Grubość kucyka: 8cm
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7545 dnia: Grudzień 16, 2018, 15:52 »
Ja na wigilię nic specjalnego, uszka z barszczem, łazanki z kapustą i grzybami i nie pamiętam. Ale ryb nie jem.
Na same święta flaczki z boczniaków i cannelloni ze szpinakiem i fetą. Do podgryzania w trakcie hummus. Kiedyś robiłam sałatkę z tortellini, do tego jakaś ciecierzyca, por i co się nawinie. Sos musztardowo majonezowy.

Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka

Zappdaj przepis na flaki z boczniakow <3

Grudzień 16, 2018, 17:22
Odpowiedź #7546

alternative

  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 3287
    • Awards
  • Porowatość: średnia
  • Typ włosa: falowane
  • Stan: suche
  • Podatność na obciążenie: przy skalpie
  • Skóra głowy: przetłuszczająca się
  • Farbowanie: rozjaśnianie+toner
  • Długość: krótkie :D
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7546 dnia: Grudzień 16, 2018, 17:22 »
Ja na wigilię nic specjalnego, uszka z barszczem, łazanki z kapustą i grzybami i nie pamiętam. Ale ryb nie jem.
Na same święta flaczki z boczniaków i cannelloni ze szpinakiem i fetą. Do podgryzania w trakcie hummus. Kiedyś robiłam sałatkę z tortellini, do tego jakaś ciecierzyca, por i co się nawinie. Sos musztardowo majonezowy.

Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka

Zappdaj przepis na flaki z boczniakow <3
Jak normalne. Obsmazam warzywa - marchew, seler, pietruszka z listkiem i zielem angielskim na odrobinie masła, później dodaje pora w plasterkach. Boczniaki obgotowuje, w paseczki i na odrobinie masła na patelni kilka minut. Do gara woda, imbir, kawałek chilli, warzywa, boczniaki, majeranek, jakieś warzywko czy coś tego typu i przyprawa do flaków (mi najbardziej pasuje apetita). Delikatnie zageszczam mąką.

Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka


Grudzień 17, 2018, 14:53
Odpowiedź #7547

Kornelia

  • nie mam pomysłu :(
  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 2015
    • Awards
  • Porowatość: Średnia
  • Typ włosa: Proste fallusy
  • Stan: W miarę zdrowe
  • Podatność na obciążenie: Tak
  • Skóra głowy: Normalna(?)
  • Farbowanie: Henna
  • Długość: ok. 40cm
  • Grubość kucyka: 8cm
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7547 dnia: Grudzień 17, 2018, 14:53 »
 :mniam: :mniam: :mniam: :mniam: Chcę to jeść! Tylko gdzie ja znajdę boczniaki...

Grudzień 17, 2018, 15:14
Odpowiedź #7548

alternative

  • *****
  • Nie ma życia, jest forum
  • Wiadomości: 3287
    • Awards
  • Porowatość: średnia
  • Typ włosa: falowane
  • Stan: suche
  • Podatność na obciążenie: przy skalpie
  • Skóra głowy: przetłuszczająca się
  • Farbowanie: rozjaśnianie+toner
  • Długość: krótkie :D
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7548 dnia: Grudzień 17, 2018, 15:14 »
ja w tym roku robię podwójną porcję XD
3 pudełka boczniaków i pewnie z kg warzyw

Styczeń 21, 2019, 14:29
Odpowiedź #7549

chellandor

  • **
  • Teen Hair
  • Wiadomości: 470
    • Awards
Odp: Wątek jedzeniowy
« Odpowiedź #7549 dnia: Styczeń 21, 2019, 14:29 »
Nie mam zdjęcia, ale ostatnio robiłam ten sernik : https://www.poezja-smaku.pl/legendarny-sernik-mango/ i wyszedł super. Nie za słodki (ale dałam trochę mniej cukru do spodu). Chyba najważniejsze jest tutaj by użyć jak najlepszego twarogu. Ja kupiłam 'Mój ulubiony'. I zrezygnowałam z tej warstwy śmietany na wierzchu, a i tak ledwo mi się sernik zmieścił do tortownicy 28cm ;)

 

Related Topics

  Temat / Zaczęty przez Odpowiedzi Ostatnia wiadomość
186 Odpowiedzi
101253 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Wrzesień 16, 2015, 15:16
wysłana przez Naturalna
306 Odpowiedzi
94856 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Sierpień 04, 2018, 18:28
wysłana przez sofia66
25 Odpowiedzi
10907 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Grudzień 31, 2014, 09:34
wysłana przez MissySeepy
Kallos - wątek zbiorczy

Zaczęty przez Kas « 1 2 ... 39 40 » Maski

990 Odpowiedzi
202112 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Luty 15, 2018, 15:02
wysłana przez alternative
Joanna - wątek zbiorczy

Zaczęty przez Emilka « 1 2 » Produkty

37 Odpowiedzi
14864 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Czerwiec 07, 2019, 06:31
wysłana przez Kinia_30